петък , 14 декември 2018 г.
Начало / Жълтини / Прокоба в семейството на Нана

Прокоба в семейството на Нана

nana-si-zalepi-kosa-za-5-bona-vodeshtata-otkaza-tradicionna-peruka-1

Ракът се е стоварил върху пореден член от семейството на Нана Гладуиш. Диагностицирана с тумор е и сестрата на водещата на „Съдебен спор“.

Жената е чула тежката диагноза в края на юни. „На 29 май ми казаха, че отново имам рак. Един месец по-късно сестра ми бе диагностицирана с онкологично заболяване в много по-напреднал стадий. Огромна метастаза в ретроперитенеума, метастаза в главата 3 см. Направихме мозъчна операция, за която доплатихме, но процесът след това трае с месеци, с години“, споделя самата Нана. Тя направи шокиращото признание покрай поредната битка, която поведе, а именно – разразилият се скандал около мораториума за нови лекарства.

Според една от пациентските организации този мораториум обрича хората на смърт и ще засегне пациенти с тежки болести – левкемия, белодробна фиброза, ревматоиден артрит, рак на млечната жлеза и други. „Аз работя на трудов договор на максимален осигурителен праг, както и на друг договор, където плащам осигуровки. Имам допълнително здравно осигуряване. Два пъти съм се лекувала, при това не в България. Два пъти съм била онкопациент и съм идвала тук за едни последващи терапии. Непрекъснато доплащам медикаменти“, възмутена е тв звездата.

Тази пролет Нана бе диагностицирана с рак за втори път. Пет години след първата диагноза лекарите и биопсията потвърдили, че има тумори и на другата гърда. 43-годишната водеща вече е загубила някои от най-близките си хора вследствие на коварната болест. От рак на белите дробове преди 10 години умира баща ѝ Стефан Стефанов-Хари, капитан далечно плаване. Заради злокачествен тумор губи и баба си. Тежко изживява смъртта на близката си приятелка Марияна Низамова – Маня, която също не успява да спечели битката с болестта./retro.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *