Начало / Общество / Прожекция на филм и дискусия по темата за горенето на отпадъци организират в Перник „Грийнпийс България“ и „За земята“

Прожекция на филм и дискусия по темата за горенето на отпадъци организират в Перник „Грийнпийс България“ и „За земята“

bokluci

Организациите „Грийнпийс България“ и „За земята“ организират прожекция на филм и дискусия по темата за горенето на отпадъци. Събитието ще се състои в пространството на Научно-техническия съюз на 9 етаж в сградата на Синдикалния дом в Перник (пл. „Кракра Пернишки“ №1), от 13 ч. до 15 ч.

„Каним ви да видите филм, който ще промени възприятията и мисленето ви. „Бунище – Земя“ е въздействащ документален филм, разглеждащ световния проблем с отпадъците.

Надяваме се на тази среща да видим вас – всички активни хора, за които горенето на отпадъци не е решение. Защото горенето на отпадъци е недопустимо при налични методи и системи за разделно събиране и рециклиране на отпадъци.

Какво всъщност се случва с отпадъците, когато те попаднат в инсинераторите? Какво е RDF и „екологично“ гориво ли е или не съвсем? Има ли алтернатива? Какво можем да направим ние, за да спрем замърсяването в районите, в които живеем?

Заповядайте на 13 октомври от 13 ч. в сградата на НТС Перник на открита дискусия и кратка прожекция по темата.
Очакваме ви, защото вярваме, че ние имаме силата да променим нещата. Събитието е напълно безплатно“, пишат организаторите в социалната мрежа фейсбук.

Повече информация за филма:
https://www.imdb.com/title/tt2401099/
http://www.trashedfilm.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *