събота , 19 октомври 2019 г.
Начало / Култура и образование / Проблеми с оградите са най-честите нарушения в училищата в началото на новата учебна година

Проблеми с оградите са най-честите нарушения в училищата в началото на новата учебна година

 

сн. БНР
сн. БНР

Липсващи огради или части от тях е най-честото нарушение, констатирано при ежегодната проверка на сградите на училищата в Перник в навечерието на новата учебна година, съобщи началникът на „Пътна полиция” Слави Лазов.

Разграден изцяло е дворът на IX-то училище в Перник. Проблеми с оградите има в X-то основно училище и спортното „Олимпиец”, в гимназията по металургия и училището в радомирското село Извор. Направени са предписания, дадени са и срокове за отстраняване на нередностите. Проверени са също пътната маркировка и сигнализация в районите на училища и детски градини. Проведени са срещи с частните охранителни фирми, с които е обсъден въпросът за прецизен пропускателен режим в учебните заведения.

Изготвени са графици за засилено полицейско присъствие в първия учебен ден и след това в районите на училищата за създаване на безопасни условия при придвижването на учениците. Както всяка година и сега стартира традиционната акция

„Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя” и контролът ще бъде завишен, каза Лазов. Той отчете спад в ПТП това лято в сравнение с миналото.

От 30 юни до 31 август са регистрирани 182 пътни инцидента, при които са загинали 3-ма души и са ранени 19. Сред пострадалите има и две деца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *