събота , 15 декември 2018 г.
Начало / Криминални / Пробация и условна присъда за трима младежи, крали във Витановци и ОУ „Св. Иван Рилски“

Пробация и условна присъда за трима младежи, крали във Витановци и ОУ „Св. Иван Рилски“

temida

Трима младежи се признаха за виновни за извършени от тях кражби в гр. Перник и с. Витановци.

След одобреното от съда споразумение, сключено между Районна прокуратура – Перник и защитата на подсъдимите, на двама от тях, непълнолетните В.В. и Й.Й., съдът наложи наказание „Пробация“, включващо задължителна регистрация по настоящ адрес и периодични срещи с пробационен служител за срок от две години. Третият подсъдим по делото – А.В., е с наложено наказание от десет месеца „Лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок, съобщиха от Апелативната прокуратура в София.

Късно вечерта на 21.04.2017 г. до 7 часа сутринта на следващия ден тримата подсъдими – 19-годишният А.В. и 15-годишните Й.Й. и В.В., проникнали в кафе-аперитив в пернишкото село Витановци. За целта използвали автомобил и техническо средство. Сред отнетите от тях чужди вещи, на обща стойност 814,45 лева, имало кафемашина, електрическа скара, алкохолни и безалкохолни напитки, бонбони, каса с олио, цигари от различни марки и пакети с кафе.

Няколко дни по-късно – на 04.05.2017 г., А.В. и В.В. извършили друга кражба. Те счупили стъкло на прозорец в сградата на ОУ „Св. Иван Рилски“ в Перник и откраднали мултифункционално устройство, преносим компютър и колонки с усилвател – всичко на сума 495 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *