понеделник , 19 август 2019 г.
Начало / Бизнес / Приета е Регионалната програма „Заетост” на област Перник за 2019 г.

Приета е Регионалната програма „Заетост” на област Перник за 2019 г.

dsc_0104
Регионалната програма по заетост на област Перник за 2019 г. бе приета на Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие, председателствана от заместник областния управител инж. Васил Павлов. Тя предвижда наемането на 31 безработни лица от областта за срок от 6 месеца и ще стартира на 1 юни тази година.
Директорът на Бюрото по труда в Перник, Росен Симеонов изнесе и обобщена информация от първия етап на проучване сред работодателите за потребността от работна сила в област Перник за 2019 година. Резултатите показват очакванията на работодателите за това наетите кадри да притежават набор от личностни качества като: самоконтрол и дисциплина, инициативност и предприемачески усет, способност за работа под напрежение.
Около една пета от анкетираните са посочили, че ще търсят нов персонал в следващите 6 месеца.
През следващите 12 месеца работодателите предвиждат да наемат специалисти с квалификация по следните професии, изискващи правоспособност и/или висше образование: оператори на металорежещи машини, машинни инженери и учители. За същия период не се очаква съществено търсене на работници без специална квалификация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *