Начало / Култура и образование / Преподавателят Людмил Велинов и младите информатици Веселин и Мартин са удостоени със специалната награда на кмета

Преподавателят Людмил Велинов и младите информатици Веселин и Мартин са удостоени със специалната награда на кмета

33527158_10214527334808740_2224321961545170944_n
Старши учителят по професионална подготовка в Професионалната гимназия по икономика Людмил Велинов и неговите възпитаници Веселин Владимиров и Мартин Мирков бяха сред удостоените със Специалната награда на кмета на Община Перник по повод 24 май. Призът на младите хора се присъжда за блестящо им представяне в националната олимпиада по информационни технологии.
Учениците Веселин и Мартин се класираха на първо място в категория Уебсайт на 16-тия национален ученически форум, който се проведе в град Търговище от 11 до 13 май 2018 г. Учителят им Людмил Велинов е техен научен ръководител.
Осмокласниците от специалност „Икономическа информатика“ се представиха с проекта „(Не)познатата пернишка крепост“ и спечелиха първото място при изключително оспорвана надпревара между 20-те проекти, класирани за националния кръг проекти. Уебсайтът разказва за един от символите на Перник – историческия хълм „Кракра“. Момчетата показват много любопитни и неизвестни факти, доказващи, че крепостта е уникална в световен мащаб и по нищо не отстъпва на други подобни археологически обекти. Материалите са авторски и са предоставени от Регионалния исторически музей – Перник. Веселин и МАртин вече обявиха, че ще дарят безвъзмездно сайта на музея.
Проектът, създаден от учениците на икономиката, е не само от образователно, но и от регионално значение, тъй като досега средновековната пернишка крепост нямаше своя страница във виртуалното пространство. Сайтът популяризира богатата история на Перник и ще спомогне за привличане на повече туристи в региона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *