събота , 24 август 2019 г.
Начало / Политика / Президентът разпуска парламента от 27 януари и насрочи избори за 26 март

Президентът разпуска парламента от 27 януари и насрочи избори за 26 март

сн. Reuters
сн. Reuters

Президентът Румен Радев подписа указ за произвеждането на парламентарни избори на 26 март 2017 г., съобщи прессекретариатът на държавния глава.

Със свой указ президентът разпуска 43-ото Народно събрание на 27 януари 2017 г., петък.

С друг свой указ президентът назначава Огнян Стефанов Герджиков за служебен министър-председател на Република България, информира прессекретариатът.

Проф. Герджиков, който беше една от знаковите фигури на НДСВ при управлението на Симеон Сакскобургготски, е дал съгласието си да оглави служебния кабинет, пише „Дневник“.

Датата на предсрочните парламентарни избори – 26 март, беше искана от БСП, докато предпочитанията на ГЕРБ клоняха към 2 или 9 април. С указа на президента тя се отдалечава от християнските празници Цветница и Великден, които са съответно на 9 и 16 април.

Източник: dnevnik.bg

Един коментар

 1. точно козано

  Днес сутринта глутница комунисти, царисти (един с присъда за убийство), политически помияри, оглупели математици, „учени“ от БАН, застарели кошници от операта, синове на секретари на ЦК на БКП и обикновени дизайнери се скъсаха да хвалят Огито Герджиков, изборът на пенсионера Радев за служебен премиер.

  Огито е човек на цар Симеон, дето успя да реституира всичко, което си намисли.
  Този хрисим на вид човек през 2005 г. беше изгонен с камъни от Парламента заради гадни приватизационни далавери (Булгартабак и др.)

  После писа детски книжки, дето никое дете не иска да му ги четат, игра ги в куклени театри, изживява се даже като спортист (тенисист), оперен певец (ходил на уроци по оперно пеене), свири на тромпет (като Армстронг), и на флейта, пеел песни на Георги Минчев, пеел с Борислав Великов руската блатна песен „Коробочка“, пеел „Мурка“, най-много пеел „Многая лета“.

  Обичал да преподава, обичал Кобургите, Доган, търговското право и Шулева. Въобще обичлив до лудост.

  Сега обичал Радев и Нинова. Нинова – най-много, хубава понеже, но платонически.
  Панталоните на този човек са с едни много особени подплънки на едно много деликатно място.

  Може да си представите какви неща ще сътвори маминият Мечо с подплънките! Слисващи!

  Акад. Петър Иванов, Демографски център към БАНИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *