петък , 14 декември 2018 г.
Начало / Спорт / Президентът на волейболния клуб „Миньор“-Перник Петър Първанов излезе с отворено писмо до БФВ

Президентът на волейболния клуб „Миньор“-Перник Петър Първанов излезе с отворено писмо до БФВ

Петър Първанов
Петър Първанов

Председателят на Управителния съвет на волейболния клуб „Миньор“ -Перник  Петър Първанов написа отворено писмо до шефа на Българската федерация по волейбол /БФВ/ Данчо Лазаров за случващите се напоследък събития, които твърдо са в ущърб на жълто-черния тим. В резултат на пренасрочени мачове в последната и решителна фаза на първенството, за 10 дни ВК “Миньор“ трябва да изиграе четирите най-важни мача в първенството. Сценарият, в който са вкарани като най-засегната страна, стана ясен след като излезе наяве дълго прикриваното скандално и неправомерно картотекиране на 10.01.2018 г. на наказания за употреба на забранени вещества Спас Байрев във ВК “Арда“. Идеята на сценаристите е Спас Байрев да вземе участие в заключителната фаза на първенството за мачовете на ВК“Арда“ с ВК “ЦСКА“ /23.02./, ВК “Миньор“ /27.02./ и ВК “Левски“- София /02.03./.

Независимо от крайния резултат,  ВК “Миньор“ ще подаде контестация за неправомерното картотекиране на Спас Байрев и след изчакване решението на БФВ по тази контестация, УС на ВК “Миньор“ – Перник ще прецени по-нататъшните си действия за нанесени вреди и пропуснати ползи.

Вижте целия текст на отвореното писмо:

                                                                                               До

                                                                                               Г-н Данчо Лазаров –

Председател на УС на БФВ

До

УС на БФВ

 

ОТВОРЕНО ПИСМО

От  УС на ВК“МИНЬОР“ Перник

Уважаеми г-н Лазаров,

Уважаеми Господа,

Ръководството на ВК „Миньор“ – Перник следи с безпокойство случващите се събития през последно време в първенството на НВЛ – Суперлига, които пряко ни засягат. Какво имаме предвид:

  1. Безпричинно дългото отлагане /от 01.12.2017 за 06.02.2018 г./ на срещата между ВК“Миньор“ и ВК „Тетевен“.
  2. Пренасрочването на срещата между ВК “Миньор“ и ВК “Монтана“ от 20.02.2018 за 21.02.2018 г.
  3. Пренасрочването на срещата между ВК “Арда“ и ВК “Миньор“ от 16.02.2018 за 27.02.2018 г. поради „заболяване“ на състезатели на ВК“Арда“. Затова, че ще се „разболеят“, знаехме няколко дни предварително, за което уведомихме в телефонен разговор Изпълнителния директор на БФВ Ст.Николов.

В резултат на тези пренасрочвания в последната и решителна фаза на първенството, за 10 дни ВК “Миньор“ трябва да изиграе четирите най-важни мача в първенството. Сценарият, в който бяхме вкарани като най-засегната страна, стана ясен след като излезе наяве дълго прикриваното скандално и неправомерно картотекиране на 10.01.2018 г. на наказания за употреба на забранени вещества Спас Байрев във ВК “Арда“. Идеята на сценаристите е Спас Байрев да вземе участие в заключителната фаза на първенството за мачовете на ВК“Арда“ с ВК “ЦСКА“ /23.02./, ВК “Миньор“ /27.02./ и ВК “Левски“- София /02.03./.

С погазването на всякакви морални норми, спортен феърплей, правилници и наредби, БФВ косвено и пряко се опитва да влияе на крайното класиране на Държавното първенство – Суперлига в полза на един отбор и във вреда на друг.

В предстоящата среща на 27.02.2018 г. между ВК “Арда“ и ВК “Миньор“, независимо от крайния резултат, ВК “Миньор“ ще подаде контестация за неправомерното картотекиране на Спас Байрев и след изчакване решението на БФВ по тази контестация, УС на ВК “Миньор“ – Перник ще прецени по-нататъшните си действия за нанесени вреди и пропуснати ползи.

 

 

С уважение: Петър Първанов – Председател на

УС на ВК“Миньор“ – гр.Перник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *