понеделник , 25 март 2019 г.
Начало / Общество / Предстои изграждането на улична водопроводна мрежа в Рударци за 5 826 000 лева

Предстои изграждането на улична водопроводна мрежа в Рударци за 5 826 000 лева

Obshtina Pernik

Улична водопроводна мрежа за високата зона с. Рударци предстои да бъде изградена тази година, съобщи кметът на населеното място Богдан Богданов. Реализирането на проекта ще подобри условията на жителите в едно от големите пернишки села. Обектът е включен в поименния списък за капиталови разходи на Община Перник за 2019 година.

Кметът Богдан Богданов уточни, че има стартирана обществена поръчка за ремонта на 9-километров участък от пътя Рударци – Кладница. Стойността на проекта е 5 826 000 лв.  без ДДС. „Преди да започнат строителните дейности задължително трябва да бъдат отстранени водопроводните аварии и да се смени старият етернитов водопровод“, уочни той.

Кметът се обърна с призив към местните жители да не горят тревните отпадъци при пролетното почистване на стърнища и треви, тъй като за палежи ще бъдат налагани сериозни санкции над 500 лева. Според статистиката на „Пожарна безопасност и защита на населението“, от началото на месец март до момента в област Перник има възникнали над 600 пожара, последният от които е от тази сутрин в Рударци.

Общински съветници от ГЕРБ поемат ангажимент да проверят сроковете и възможностите за увеличаване броя на курсовете
по маршрута Кладница-София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *