Начало / Култура и образование / Представят романа „Свети вълк“ от Елена Алексиева в забоите на подземния минен музей

Представят романа „Свети вълк“ от Елена Алексиева в забоите на подземния минен музей

St Loup Pokana

Най-новият роман на Елена Алексиева – „Свети вълк“ за първи път ще бъде представен в екстремна обстановка в Перник. Събитието ще се състои в подземния минен музей в Перник на 29 ноември, четвъртък, от 12.30 часа. Организатори са издателство „Факел експрес“ и Община Перник.

„Облечете се топло и елате в забоите на подземния минен музей, където подобно на Данте и Вергилий поетът Бойко Ламбовски и актьорът Стоян Алексиев ще ви отведат в самите недра на романа“, се казва в поканата за представянето.

„Това е роман-лабиринт. Водовъртеж, който те всмуква и отнася, без да остави на читателя възможност да избяга. Шеметен бяг, лудо препускане, вълчи вой – и паноптикум от блестящи образи…. Или просто:  Елена Алексиева в най-зрялата си, завършена, стилистично изградена, езиково и психологически плътна и монолитна, експериментална и екстраординерна творба.

Книга, която трябва да достигне до колкото може повече читатели. Гордост за всяка национална литература“. Думите са на Светлозар Желев – водещ рубрика в предаването „Библиотеката“ по БНТ и бивш директор на Националния център на книгата.

сн. actualno.com
сн. actualno.com

Елена Алексиева е писател и драматург, автор на дванайсет книги, сред които романите „Нобелистът“ и „Рицарят, дяволът, смъртта“, сборниците с разкази „Читателска група 31“, „Кой“ и „Синдикатът на домашните любимци“, „Приказките на господин Кабода“ и др. Носител е на литературната награда „Хеликон“ и на „Аскеер“ и „Икар“ за съвременна българска драматургия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *