понеделник , 14 август 2017 г.
Начало / Общество / Правят връзката на Драгановец с центъра удобна и кратка

Правят връзката на Драгановец с центъра удобна и кратка

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Кметът на Перник д-р Вяра Церовска, нейните заместници Денислав  Захариев и Йордан Павлов и главният инженер Богомил Алексов  инспектираха строителен обект на ул. „Райна Княгиня“ в пернишкия  квартал „Драгановец“. Около 100 метра от улицата са останали  незавършени още при нейното построяване и преминаването по тях е  ставало по черен участък. Сега там се прокарва ново трасе, което ще  бъде направено от кота нула до полагане на асфалт. Така улицата ще  бъде свързана с улица „Граово“ и ще направи възможен по-удобен и  кратък преход към центъра на града за всички, които идват от тази  страна – от кварталите „Клепало“, „Проучване“, Драгановец“ и др. ,  както и от населените места, ползващи пътя от Брезник и околовръстния  участък.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

По ул. „Райна Княгиня“ ще се стига по-бързо и за по-кратко разстояние  до ул. „Св. св. Кирил и Методий“ в района на входа на парка, а така и  до Общината и центъра на града. Ще бъде съкратен и пътят до другия  край на града по улицата  край някогашния бар „Олгин“ и до моста на  река Струма при ул. „Искър“, чието обновяване предстои.

Инвестицията в участъка е около 30 000 лева. С осъществяването на  проекта кметският екип изпълнява ангажимент, поет пред хората от квартала. Разбрали за предстоящата проверка на обекта, те бяха  приготвили импровизиран кетъринг, както се прави при началото на  големи европейски проекти. Те изненадаха кмета Церовска и заместниците  й с баница и домашен кекс, приготвени от Снежана Богословова от  местния пенсионерски клуб. Благодарни сме на кмета, за изпълненото  обещание, заяви и жителят на квартала Георги Миланов. Ще се справим в  срок с поставената задача, увери и инж. Емилия Митова от фирмата  изпълнител „Асфалтинг“.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *