неделя , 16 декември 2018 г.
Начало / Култура и образование / Правознание по немски стартира в Езиковата гимназия в Перник

Правознание по немски стартира в Езиковата гимназия в Перник

ezikova-gimnaziya

Часове по демокрация и право ще се водят в ГПЧЕ „Симеон Радев” в Перник от 9 до 12 октомври. Организатор на курса е Германската фондация за международно правно сътрудничество(ИРЦ) към Федералното правителство, а инициативата е на вицепрезидента на Република България Маргарита Попова (2012-2017). Лектор ще бъде Улрике Шулц – доцент от Правния факултет на Ферн Университета Хаген, а курсът е разработен върху основата на часовете по правознание в провинция Северен Рейн-Вестфалия.

Проектът стартира още през 2012 г. в девет български училища, сред които немските гимназии в София, Пазарджик, Монтана и др., а участници в него от страна на Езиковата в Перник ще бъдат DSD-паралелките.

Сред темите, предвидени в програмата, са: Правовата държава; Права и задължения на гражданите; Власт и разпределение; Правни професии; Възможности за участие в правния процес и пр.

На откриването на курса, който ще започне в 9.00 часа на 9 октомври, се очаква да присъстват и официални гости, сред които и М. Хаас – ръководител на отдела „Култура и връзки с медиите” на Посолството на Федерална република Германия в София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *