сряда , 31 януари 2018 г.
Начало / Спорт / Почетни плакети от Миньор Чикаго получиха кметът Вяра Церовска и заместниците й Захариев и Павлов

Почетни плакети от Миньор Чикаго получиха кметът Вяра Церовска и заместниците й Захариев и Павлов

27330306_10210936693714952_688049062_o
Треньорът на Миньор /Чикаго/ Емил Миланов връчи специални плакети на кмета на Община Перник Вяра Церовска и зам.-кметовете Денислав Захариев и Йордан Павлов в знак за доброто сътрудничество и разбиране. Той не скри радостната си изненада, че кметският екип ги е уважил и им е връчил награда в рамките на събитието Спортист на годината в края на 2017 година.
„Това отношение много ни развълнува и решихме по този начин да си върнем жеста“ , сподели Миланов и каза, че от следващата година Сурва ще бъде пренесена в американския щат Чикаго.
За мен е чест да срещна толкова сериозни и отговорни българи, които носят в сърцето си Перник, каза кметът Вяра Церовска и благодари на спортистите за жеста. Това е признание за патриотизъм и трудолюбие , бъдете здрави и продлъжвайте все така успешно, пожела градоначалникът.
Тимът в Чикаго е създаден преди 10 години и по регистрация повтаря името на пернишкия отбор Миньор. Към момента е най-силният отбор на българи извън страната и играе в третата полу-професионална лига в Щатите, сподели Миланов.
Той и Церовска обсъдиха идеята за приятелския мач и очертаха и други перспективи за сътрудничество. Кметът на Перник поддържа и лични контакти със създателя на отбора в Чикаго Николай Василев, бивш борец от Перник.
Още преди година са започнати постъпки за побратимяване на Перник с район на Чикаго, където живеят най- много българи и се очаква това да се осъществи скоро със съдействието на новия български консул в Чикаго.
Emil Milanov -chikago Emil Milanov -chikago
Предишна Областният управител проведе работна среща за инвестициите във ВиК сектора
Следваща Шеф Иван Звездев ще готви сурвакарска кавърма за 600 човека в Перник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *