сряда , 11 октомври 2017 г.
Начало / Извън Перник / Поскъпват ли евтините полети в Европа след кризата с Ryanair

Поскъпват ли евтините полети в Европа след кризата с Ryanair

samolet

Евтините полети са се увеличили през последното десетилетие и вече някои пътници летят в чужбина само за £4,99.

Пазарът е наситен с тези, които се опитват да се се впишат в тенденцията като EasyJet, Ryanair, Norwegian Air, WOW Air и Wizz Air. Британската Monarch Airlines също беше един от тях докато наскоро не се срина, оставяйки хиляди пътници блокирани в чужбина.

Заедно с пилотния недостиг и анулирането на полети на Ryanair, това би могло да доведе до липсата на евтини полети.

След разпадането на Monarch цените на полетите от и до Великобритания се повишиха значително. Заедно с британския превозвач, две други европейски авиолинии Air Berlin и AllItalia също имаха затруднения тази година, оставяйки добра възможност за авиокомпании като easyJet.

По данни на Skyscanner средните европейски полетни цени за октомври са се увеличили с 23%, тъй като пътниците търсят алтернативни полети през следващите седмици.

Докато цените при незабавните пътувания за повечето дестинации в Европа са нараснали, цените за пътувания през януари и февруари се движат нормално и дори отбелязват лек спад.

Несигурността около Brexit също влияе на пазара и easyJet отбеляза увеличение на печалбата, а при по-малко конкуренция това означава, че те могат да увеличат цените си.

Докато някои експерти смятат, че въпроси като конкуренцията в най-ниската цена, както и пилотния недостиг в авиационната индустрия са проблем, според други те все още не са.

Въпреки противоречивите възгледи през следващите няколко месеца ще има голяма промяна в битката при ниските цени на полетите, в която потребителите могат да бъдат най-силно засегнати.

Източник:  economic.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *