сряда , 23 януари 2019 г.
Начало / Общество / Порои до 1 юни, живакът пада

Порои до 1 юни, живакът пада

dajd

Пролетната въртележка от слънце и дъжд продължава и през следващите дни до петък включително. Превалявания ще има най-вече в следобедните часове, преди полунощ, особено интензивни над Източна България, тъй като над Черно море има зона на ниско налягане, която лабилизира атмосферата над Балканите.

 

Температурите през тази седмица ще бъдат сравнително ниски за сезона – между 20 и 25°. Жеги няма да има, ще бъде прохладно и свежо време. В края на седмицата, през уикенда, се чака малко по-стабилно време, защото от север ще се разшири зоната на високо налягане и ще стабилизира атмосферата в събота и неделя.

 

През следващата седмица обаче пролетната въртележка отново ще се върне. До обяд слънчево и топло, следобед и привечер с валежи и гръмотевици ще бъде времето всеки ден до края на май, смятат климатолозите. Гръмотевиците и градушките също няма да бъдат изключение, но бедствени порои, като тези в съседна Гърция, не се очакват. Според метеоролозите дъждовното време ще се застои чак до последните дни на май, но с кратки паузи. В промеждутъците температурите ще се вдигат до 28°, а после отново ще захладнява.

 

На сухо време и летни температури ще се радваме едва от 1 юни, когато се очаква страната ни да излезе извън обхвата на средиземноморските циклони. Въпреки добрите прогнози за началото на първия летен месец подходящо за плаж и море ще бъде времето само до десето число. После отново ни очакват валежи, като климатолозите прогнозират, че като цяло летният сезон у нас ще бъде доста по-дъждовен от предходната година./retro.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *