петък , 14 декември 2018 г.
Начало / Общество / Поредната авария в ТЕЦ-а остави Перник без топло

Поредната авария в ТЕЦ-а остави Перник без топло

сн. manager.bg
сн. manager.bg

Поредната авария в ТЕЦ –Перник отново остави целия град без парно и топла вода. От снощи абонатите на Топлофикация студуват, но това не им е за сефте тази зима.

Теч е причинил повредата, но тази тази сутрин той все още не бе локализиран. Предполага се, че е в централната градска част. Затова от ръководството на Топлофикация призоваха гражданите да сигнализират ако някой види някъде обилно изтичане на вода. Шефът Любомир Спасов се обърна за помощ към перничани тъй като районът за обследване е много голям.

Очаква се до обяд да започне работа по отстраняването на аварията. В момента парното и топлата вода се спират в отделни райони. Снощи за 3 часа е спряно топлоподаването в целия град.

B мoмeнтa тoплo нямa в ĸвapтaлитe „Ивaн Πaшoв“ и „Дapaцитe“, нa yл. „Kpaĸpa“ и в paйoнa нa бoлницaтa. Taм тoплoпoдaвaнeтo щe бъдe възcтaнoвeнo, нo щe бъдe cпpянo в цeнтpaлнaтa гpaдcĸa чacт и „Tвъpди ливaди“.

Проблемът с авариите в ТЕЦ-а е отдавнашен. Перничани останаха без топло в края на  октомври, през декември и няколко дни в началото на януари, когато като причина бе изтъкнато замръзване на въглищата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *