събота , 17 март 2018 г.
Начало / Криминални / Пореден съдебен процес за рецидивист от Перник, лежал 18 г. в затвора и пак краднал от различни хора

Пореден съдебен процес за рецидивист от Перник, лежал 18 г. в затвора и пак краднал от различни хора

temida

Районната прокуратура в Перник е предала на съд обвиняемия Ивайло И., извършил кражби на чужди парични средства и мобилен телефон в условията на опасен рецидив. 43-годишният обвиняем И. е осъждан неколкократно, в това число „Лишаване от свобода“ за срок от 18 години, като това наказание той изтърпял през 2012 г.

По обед на 22.06.2017 г. той се намирал в заведение в гр. Перник заедно с негови познати, където станал свидетел на спор между майка и дъщеря. От кавгата разбрал, че под килима в дома на жените в кв. „Караманица“ има оставени 1400 лева. Тази информация заинтересувала обвиняемия и той решил да открадне парите.

Използвайки случая, че двете жени отишли в магазин за тапети, Ивайло И. се отправил към дома им. От съседи разбрал точния им адрес, като в двора на къщата той заварил трудно подвижна баба с малолетния й внук. Обвиняемият обяснил на възрастната жена, че бил изпратен от дъщеря й да вземе пари за закупуване на спалня, след което влязъл в къщата, като не след дълго намерил под килима въпросните пари, завързани с ластик. Взел ги и бързо напуснал къщата. Същия ден липсата на парите била установена, за което бил подаден сигнал на телефон за спешни случаи.

Две седмици по-късно обвиняемият Ивайло И. извършил още една кражба. През нощта на 08.07.2017 г. той бил на гости в къщата на негов познат, където цяла нощ консумирали алкохол. На сутринта, когато другият гост излязъл навън, той взел оставен от него на масата мобилен телефон марка „Кулпад“. След като на връщане собственикът на телефона поискал от Ивайло И. да му го върне, той реагирал бурно и отрекъл да го е взел. Въпреки това, няколко дни след този случай, той заложил същия телефон, което се потвърждава от съответния документ.

След внесения от Районната прокуратура – Перник обвинителен акт, предстои насрочване на разпоредително заседание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *