вторник , 23 юли 2019 г.
Начало / Общество / Полицията отнема книжките на шофьори с неплатени глоби

Полицията отнема книжките на шофьори с неплатени глоби

kat-police

Пътна полиция ще отнема временно книжките на шофьори, които имат влезли в сила и неплатени актове. Те ще бъдат връщани, когато водачите си изплатят задължението към държавата. Това е една от мерките, които вътрешното министерство ще предложи за справяне с несъбираемостта на глобите, която е част от големия проблем с катастрофите и жертвите на пътя.

На някои места подобни мерки вече са в сила, обясни главният секретар на вътрешното министерство главен комисар Младен Маринов, съобщи БНР. Той уточни, че сред спешните мерки, които МВР предстои да вземе за войната по пътищата, е обвързване на заплащането на глобите с административните услуги у нас. Освен това МВР прилага и друга мярка. Ако водачът има влязла в сила глоба и бъде спрян за проверка, книжката му да се взима на място от пътните полицаи.

МВР предвижда при възможност да сложи патрулен автомобил пред почти всяко училище в страната, с цел по-­малко произшествия в районите около училищата. 219 души са загинали от началото на годината до момента у нас, а от ведомството обясниха, че през миналата 2016 г. по пътищата на страната са загинали 36 деца.

Над 2500 табели на автомобили са снети от пътните полицаи за първите месеци на 2017 г. Над 1000 от тях са заради шофиране при неправоспособност.

Източник: Actualno.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *