събота , 24 август 2019 г.
Начало / Криминални / Полицията и пожарната започват превантивна кампания в област Перник

Полицията и пожарната започват превантивна кампания в област Перник

%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b2%d0%b5%d0%bd%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%bf%d0%be%d0%b6%d0%b0%d1%80%d0%bd%d0%b0

ОДМВР и РДПБЗН- Перник стартират превантивна кампания в населените места от областта.
От утре, 21 март полицията и пожарната започват превантивна кампания на територията на всички населени места в Пернишка област. Органите на реда ще направят срещи с кметовете и кметските наместници. С управниците ще бъдат коментирани мерки, касаещи безопасността и сигурността на хората в ръководените от тях територии.

Няколко акцента ще бъдат дискутирани и набелязани мерки за тяхното противодействие.
На първо място осигуряване безопасността и сигурността на децата и юношите с оглед наближаващите пролетна и лятна ваканции.

В последните няколко дни станаха инциденти с непълнолетни и неправоспособни водачи на колесни превозни средства /мотопеди, мотоциклети и АТВ/.

С усилията на кметовете, полицията и всички живущи могат да бъдат предотвратени подобни инциденти.
Акцент ще бъде поставен и върху безопасността и сигурността на пътното платно. С оправяне на времето започва масово движение на селскостопански машини по пътищата. Не са рядко и тези, които сядат зад волана след употреба на алкохол и шофират с превишена и несъобразена скорост. В селата се управляват нерегистрирани и технически неизправни моторни превозни средства. Засиленият контрол от полицията, съдействието на местните хора, кметовете и кметски наместници ще осигури по-малка аварийност и дисциплина на пътя от всички участници.
Ще бъдат дискутирани и най-честите проблеми и престъпни посегателства в населените места, както и начините за справяне с тях.
Изключително усложнената противопожарна обстановка също ще бъде обсъдена с представителите на местното население. Само с усилията на управниците, населението и пожарната могат да бъда преодолени негативните последици от паленето на сухи треви и отпадъци.

Пламналите десетки пожари унищожиха стотици декари горски насаждения, сгради и домашно имущество.
Не на последно място ще бъдат уточнени начините на пряка комуникация на местните управници с органите на полицията и пожарната, както и ежедневните контакти на населението с кметовете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *