събота , 24 август 2019 г.
Начало / Общество / Полицаите от Перник излизат на протест

Полицаите от Перник излизат на протест

ODMVR-Pernik

Полицаите от Перник излизат на протест. Представителите на реда ще изразят недоволството си пред сградата на Областната дирекция на МВР в града на 17 август от 18 часа. Причина за протеста им са лошите условия на труд и ниското заплащане в системата на МВР, съобщиха от Синдикално дружество 120 при Синдикалната федерация на служителите в МВР /СФСМВР/- Перник. Основното искане на униформените обаче е пълна промяна на закона за МВР, съобщи пред Pernik Today Станислав Кастанов – председател на синдикалното дружество в Перник. Настояваме за точен и ясен закон, който няма да се обезсилва от многобройните действащи наредби и няма да бъде променян всяка година, каза той. И допълни: Ресурс за промяна има, нужно е само желание.

Полицаите искат увеличение на заплатите с минимум 15% със задна дата от 1 юли 2017 г. Възнагражденията им не са коригирани от 2011 г. Държат и на подобряване условията на труд. Помещенията тук са неремонтирани, нямаме компютри, в КАТ няма дори тоалетни за посетителите, оборудването ни е остаряло, посочи Кастанов.

В момента в склада в Перник има зимни дрехи за полицаите, които могат да бъдат получени в края на месец август. Зареждането е започнало след протеста в Добрич.  Говори се, че ще има и летни униформи, но кога, не се знае.

В Перник има полицаи които не са получавали униформи по Между 3 и 5 години. Има и хора, които носят дрехите от 2010 г. насам.

Последно в Перник са давали летни униформи през 2016 г., но платът бил толкова некачествен, че след две изпирания дрехите пожълтявали и избелявали, сякаш са 10-годишни. Не знаете как да ги перете, размахали им пръст тогава „отгоре“.

Ако исканията ни не бъдат чути, ще направим нов голям протест в София през септември. Ще продължим и през януари, преди председателството на България в ЕС, заканват се полицаите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *