събота , 19 октомври 2019 г.
Начало / Политика / Позиция на БСП: Публичната продажба на Стоматологията е пример за управленската немощ кметския екип

Позиция на БСП: Публичната продажба на Стоматологията е пример за управленската немощ кметския екип

stomatologiya-bivsha

БСП в Перник разпространи до медиите позицията си по публичната продажба на сградата на бившата стоматология в кв. Иван Пашов, обявена от НАП. Ето целият текст:

За втори път в рамките на по-малко от година НАП обявява сграда общинска собственост за публична продан. Първо беше сградата на Профилакториума, който благодарение на бързата реакция на народните представители от БСП бе спасен поне временно. Миналата седмица от обявление на НАП стана ясно, че наред е сградата на бившата стоматология. Търгът е насрочен за 22 август при първоначална цена от 3 206 278 лв.

През април сградата на стоматологията бе обявена за продан, но по редица причини сделка нямаше. Една от тях е, че може би дълги години сградата не се поддържа и един общински актив, който можеше да носи печалба се превърна в бреме. 5 етажа с кабинети можеше да се отдадат под наем, да се използват за много и различни нужди, но сградата пустее и днес. Спомнете си, че през 2010 г. имаше интерес към Стоматологията, но впоследствие отпадна, защото мнозинството в Общинския съвет, в лицето на ГЕРБ, направи и невъзможното, за да не се случи тази сделка.

Публичната продажба на Стоматологията е само един от многото примери за управленската немощ на този кметски екип. Екип, който доказа, че не може да управлява не само общината но и общинската собственост. Екип, който вместо да се опита да печели от общинската собственост, я разпродава и продължава да затъва в дългове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *