сряда , 20 февруари 2019 г.
Начало / Култура и образование / Поетесата Росица Ангелова представя новата си книга

Поетесата Росица Ангелова представя новата си книга

fb_img_1507239006593

След поетичното турне София-Бургас-Несебър-Червен бряг-Казанлък , „Морфологията на въртенето“ на Росица Ангелова ще се „завърти“ и в Перник.
Официалното представяне на поетичната книга ще се състои на 11- ти октомври от 17.30 ч. в ГХГ „Любен Гайдаров“, ет.2 на Дворец на културата. Организатор на събитието е РБ „Светослав Минков”, където Росица Ангелова работи като главен библиотекар. Книгата е издание на литературен кръг „Смисъл” с редактор поетесата Виолета Христова, която ще бъде гост на премиерата. За приятната атмосфера на вечерта ще се погрижат Виолина Милотинова – пиано и Симеон Димитров – кавал.
„Морфология на въртенето“ е различната книга на Росица Ангелова. „Без да знам подробности и детайли, струва ми се, че за да стигне до тези текстове, Роси е преминала през някакъв свой вътрешен катарзис и голяма част от предишните ѝ житейски постановки сякаш са изведени до различни нива на осмисленост. В тази книга Росица Ангелова поглежда живота през своя вътрешен микроскоп и се фокусира върху вселенски закони, които движат битието на капката, на чувството, на хората, на земните стихии и звездите, закони, с които сме свързани в една неразривна цялост.

fb_img_1507239348905
В петте цикъла на книгата тече мощна женска енергия, жената тук е откривател на подземната си същност, на диворастящата си душа, а най-важната ѝ мисия е да твори вътрешните и външните светове, да омесва и да омекотява.
Това са стихотворения с различен пулс и архитектоника – някои са се разлели широко като словесни реки, в които плуваш и се удивляваш на въображението на автора им, а други са сдържани, премерени, лаконични, казват и никак не прекаляват с детайли. Всички форми на въртенето са всъщност живота в неговата постоянна променливост, в неговата флуидност и некатегоричност.“- това казва за книгата Виолета Христова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *