вторник , 25 юни 2019 г.
Начало / Общество / Под прикритие: Данъчни дебнат превози между София и Перник, но нормално решение за пътуващите няма

Под прикритие: Данъчни дебнат превози между София и Перник, но нормално решение за пътуващите няма

сн. news.bg
сн. news.bg

След като стана ясно, че данъчни са се маскирали като танцьори на народна музика в операция „Хоро“, а други са попаднали на нудистки круиз, ето че идва време за нова дегизировка. Този път целта е да стане ясно дали има нерегламентирани превози между София и Перник.

Инспектори разкриват всеизвестна обществена „тайна“ – че шофьори с леки коли превозват хора на цената на автобусен билет от 3 лева. Желаещите се качват от спирки на градския транспорт през определено време.

Ако бъде хванат шофьор, който незаконно вози пътници, ще му бъде наложена глоба от 500 лв., а превозното средство ще бъде запечатано за срок от 30 дни, уточняват от НАП, пише dnes.bg.

В приходната агенция има сигнали за над 100 превозни средства, които осъществяват нерегламентиран превоз в страната и чужбина без да отчитат приходите си.

Проблемът с пътуването Перник – София и обратно е отдавнашен. Ако бъде разрешен ефективно, т.е. ако в пиковите часове, когато автобусите са буквално претъпкани, се пускат по два рейса, за да се пътува нормално, вероятно проблемът с черните таксита ще отпадне. До момента обаче въпросът стои нерешен. Желание и решителност за действие от компетентните институции няма. Но пък частните коли, които вършат работа и са предпочитани от работещите в София, се преследват, защото газят закона. Малко мозък е нужен, за да бъде решен проблемът в посока и вълкът сит, и агнето цяло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *