понеделник , 21 януари 2019 г.
Начало / Жълтини / Племенник искал да убие Стоянка Мутафова

Племенник искал да убие Стоянка Мутафова

stoyanka-mutafova-muki

Стоянка Мутафова и дъщеря ѝ Муки изпратили племенника ѝ Константин в дом за хора с проблеми, защото не можел да се обгрижва сам. В дома на първата дама на театъра имало достатъчно място, където синът на брат ѝ Румен да се настани и да живее, но щерка ѝ Мария Грубешлиева едва се справяла да се грижи за нея, камо ли за още един човек.

50-годишният Константин не умирал от глад и нищета, но се чувствал самотен. По настояване на Стояна дъщеря ѝ я водела в дома, в който Коста бил изпратен, за да го вижда. Това се случвало обикновено по празници или когато 96-годишната театрална легенда се чувствала в кондиция. Тя разкрива, че племенникът ѝ имал проблеми още от дете, защото според актрисата майка му не била „съвсем в ред“.

„Брат ми се ожени насила за една германка, ама черна като циганка. А сестра ѝ и брат ѝ, Маргита и Херман, бяха типични германци, руси, със сини очи. Обаче правеше впечатление, че Надка, съпругата на брат ми, не беше съвсем в ред“, връща лентата Мутафова. Още тогава тя била против тяхната женитба, защото снаха ѝ си падала любовчийка. „Влиза някой си през нощта и в леглото, в което спят брат ми и тя, прави любов с нея и си отива през прозореца. Разбира се, брат ми се разведе с нея. Но тази Надка роди едно дете, което не е добре, за съжаление. То носи името на баща ми, красив, строен мъж е, прилича на татко. Но вече е възрастен“, признава за племенника си Мутафова. Когато детето се родило и се разбрало за проблема му, майката на актрисата не давала и дума да се издума да го дадат за отглеждане в дом. С годините обаче заболяването му се изострило и имал проблеми с гнева.

„Когато го хванат нервите, ще вземе някой бастун или прът и ще те пребие. После кротва – добър, тих – до следващия амок. Уплаших се, че ще ни убие, и мен, и Муки. И решихме да го дадем ние в Пловдив, в един хубав дом, където плащаме добри пари, за да се грижат за него по-специално“, обяснява със загриженост актрисата. Коста страдал от чувство за малоценност, защото майка му изобщо не му обръщала внимание. И досега за цялото семейство било неизвестно къде е тя и дали изобщо е жива. Племенникът на Стояна имал своя къща, но тя стояла безлюдна.

Тъй като нямал наследници, най-вероятно имотът щял да остане за Мутафова и Муки. Въпреки че не се отричала от корена си, артистката споделя, че не мелела брашно с кръвните си братя. С по-малкия Румен, баща на Константин, не се разбирали, но когато легнал болен, тя се грижела за него до последния му дъх. Тъй като починал рано, всички семейни ценности останали при жената, с която живеел. Малкото, което Стоянка имала, крадците обрали от дома ѝ в годините./retro.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *