неделя , 18 август 2019 г.
Начало / Общество / Платформата за регистрация за участие на общините в Европейската седмица на мобилността за 2019 г. е отворена

Платформата за регистрация за участие на общините в Европейската седмица на мобилността за 2019 г. е отворена

mobillity_week

Платформата за регистрация за участие на общините в Европейската седмица на мобилността за 2019 г. е отворена, съобщиха от РИОСВ в Перник. Регистрацията може да бъде направена чрез официалната интернет страница на кампанията. Информацията за дейностите в ЕСМ трябва да бъде въведена преди началото на кампанията на 16 септември 2019 г. и може да бъде записана на български език. Всяка община може да участва в кампанията с изпълнението на един, два или и трите критерия – организиране на мероприятия по време на седмицата 16-22 септември, въвеждане на една или повече постоянни мерки, които да спомогнат прехода от личен автомобил към екологичен начин на придвижване, както и провеждането на Ден без автомобили (22 септември), когато една или повече улици биват затворени за движение на автомобили.

Градовете, отговорили и на трите критерия, могат да кандидатстват онлайн за Наградата на ЕСМ.
Напомняме,че България ежегодно се включва в провежданата от Европейската комисия кампания„Европейската седмица на мобилността (ЕСМ), като координатор на национално ниво е Министерството на околната среда и водите (МОСВ). Мотото на Европейската седмица на мобилността през 2019 г. е „Върви с нас!“. Мотото поставя темата на тазгодишното издание „Безопасно ходене и колоездене“ във фокус и ясно oчертава един вид транспорт, който твърде често се подценява – ходенето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *