сряда , 23 януари 2019 г.
Начало / Политика / Петър Първанов бе преизбран за областен председател на ПП АБВ-Перник

Петър Първанов бе преизбран за областен председател на ПП АБВ-Перник

Петър Първанов
Петър Първанов

Петър Първанов бе преизбран единодушно за председател на Областния съвет на ПП АБВ в гр.Перник на проведената  отчетно-изборна конференция на партията. Конференцията избра 19-членен Областен съвет и 3 членна Областна контролна комисия на политическата формация.

 

Като свой основен приоритет в новия си мандат на председател на Областната структура на партията в Перник, Петър Първанов посочи реализирането на политиките на АБВ на местно ниво и подготовката на структурите на партията в региона за предстоящите избори за европейски парламент и местния вот през следващата година. Една от целите му е постигането на по-голяма представителност на политическата сила в местните органи на самоуправление в общините Перник, Брезник, Ковачевци, Радомир, Земен и Трън.

 

Първанов направи и отчет за изминалия политически период, като подчерта, че за в бъдеще трябва да се търсят нови качествени политики за привличането на младите хора в редиците на ПП АБВ. Алтернативата е точно в младото поколение, то е акумулаторът на прогресивните идеи, подчерта той. Затова, според Петър Първанов, вниманието трябва да бъде насочено към тази възрастова група.

 

За качествено нови политики в посока реабилитиране на лявото политическо пространство се обяви и новоизбраният председател на общинската структура на партията в Перник Лъчезар Никифоров. Според него ПП АБВ е заплатила висока цена за участието си в управлението на страната за една година и половина.  Той смята, че партията трябва да има нови принципи по отношентие на коалиционната си политика.

 

На Областната отчетно-изборна конференция бе представено организационното състояние на политическата структура по общини. Очертани бяха приоритетите в бъдещата работа  на организацията, като  разширяване на влиянието в общността, подготовка за следващите избори, подобряване на сътрудничеството и партньорството с други формации в ляво-център.

 

За председател на гражданската комисия бе преизбран Владимир Босев.

 

На предстоящия на III-ти редовен конгрес на ПП АБВ, който ще се проведе на 19 май,  пернишката областна организация ще бъде представена от 50 делегати, решиха още на форума представителите на общинските структури на партията.

petar-parvanov-lachezar-nikiforov-2 abv-sabranie abv-sabranie-2 petar-parvanov-lachezar-nikiforov-1

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *