четвъртък , 21 март 2019 г.
Начало / Култура и образование / Петият детско-юношески театрален фестивал „Арлекин“ започва в Перник

Петият детско-юношески театрален фестивал „Арлекин“ започва в Перник

Това е плакетът, който ще получат всички състави за участието си

Петият детско-юношески театрален фестивал „Арлекин“ започва в Перник днес. На сцената в Обединения детски комплекс /ОДК/  ще играят 15 театрални състава от София, Враца, Благоевград, Банкя, Кнежа, Велинград, Симитли, Нова Загора и др. В града пристига и млада актьорска трупа от сръбския град Лесковац. 250 млади актьоп.ри щепокажат квоето изкуство в перник.

В театралния салон на ОДК ще се играят 16 спектакъла. Сред тях са „Копче за сън“ от Валери Петров, „Индже“ от Йордан Йовков,“Ревизор“ от Гогол, „Не падай духом“ от Станислав Стратиев и др.

Фестивалът няма конкурсен характер. Подборът на автор и заглавие за театралната постановка е свободен. Прояватата цели да популяризира спектаклите и да се насърчат срещите между младите театрали. Всички участници ще получат грамоти и статуетки за участието си.

Финансирането на фестивала е осигурено от община Перник и от благотворителни представления, изнесени от младите артисти на местния детско-юношески театър /ДЮТ/ „Мускетарите“. Логистична подкрепа за провеждането му оказва и Българската асоциация на аматьорските театри.

Фестивалът „Арлекин“ се превърна в традиция и се провежда през месец юни за 5-та поредна година.

Освен спектаклите, които ще се играят в ОДК,  ще бъдат отворени театрални работилници, ще има изложба на театрални костюми, както и концерт на младежка рок-група.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *