понеделник , 17 декември 2018 г.
Начало / Криминални / Петима от Перник и Радомир застават пред съда за кражба на звънци, контрабанда, фалшив документ и дрога

Петима от Перник и Радомир застават пред съда за кражба на звънци, контрабанда, фалшив документ и дрога

Сн. ureport.bg
Сн. ureport.bg

Петима мъже от Перник и Радомир застават пред съда за кражба на звънци, контрабанда, представяне на фалшив документ и дрога.

Перничанин ще бъде съден за притежание на контрабандни цигари. На 25 септември тази година по време на специализирана полицейска операция, служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Перник претърсват гараж, на ул. „Елена“ в областния град. В помещението, ползвано от 67-годишния Д.Е., намират и изземват 2 665 къса цигари без акцизен бандерол. Цигарите са с пазарна стойност около 750 лева и неплатен акциз за около 530 лева. От гаража са иззети още 3 кг нарязан тютюн на стойност 506 лева и неплатен акциз 440 лева.

Д.Е. е привлечен като обвиняем по чл. 234, ал. 2, т.1 от НК и работата продължава съвместно с Районната прокуратура – Перник.  Наказанието е „лишаване от свобода“ от 2 до 8 години. Мъжът и друг път е хващан с незаконни цигари.

 

38-годишният М.Д. от пернишкото село Дивотино сяда на подсъдимата скамейка за кражба на звънци. Деянието е извършено в периода 24.05-17.07.2017 г., когато от къща в селото са откраднати 100 броя месингови звънци, използвани основно на сурвакарски и кукерските фестивали. По данни на експерти, стойността на откраднатото възлиза на около 7 000 лева. След проведено разследване е установено, че извършител на кражбата е местният жител М.Д./38 г./. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

 

19-годишният К.Д. от Радомир отива на съд за кражба от голям магазин в Перник. На 17 август тази година, охраната на търговския обект  задържа след касовата зона 19-годишния радомирец. Младежът се опитал да открадне хранителни продукти на стойност около 90 лева. Привлечен е като обвиняем по чл. 194, ал. 1 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Работата продължава съвместно с Районната прокуратура – Перник.

 

Друг радомирец застава пред Темида за удостоверяване на неистински данни. Престъплението е извършено през месец септември миналата година, когато 68-годишният Д.Г. от гр. Радомир подава декларация с невярно съдържание пред общинската администрация. Привлечен е като обвиняем по чл. 313, ал. 1 от НК. Наказанието за подобно деяние е лишаване от свобода до 3 години или глоба от 100 до 300 лева. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка“.

 

28-годишният И.Б. от Радомир застава пред правосъдието за притежаване на наркотични вещества. На 18 юли тази година в гр. Радомир е проверен лек автомобил Фолксваген „Голф“. Пътник в колата е 28-годишният И.Б.  В него полицаите намират и изземват около 1 грам суха зелена листна маса, която се оказва, че е марихуана. Младият мъж е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

Работата продължава съвместно с Районната прокуратура – Радомир.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *