понеделник , 19 август 2019 г.
Начало / Култура и образование / Пернишкият театър игра пред българите в Босилеград

Пернишкият театър игра пред българите в Босилеград

vlyavo-ot-assnsyora

Общинският драматичен театър „Боян Дановски“ гостува в културния дом в Босилеград със спектакъла „Вляво от асансьора“, похвали се директорът на културната институция Иво Горчев. Постановката е на Васко Чушев, а ролите са поверени на Божидар Попчев, Татяна Петрова, Катрин Василева, Михаил Петров, Иван Хаджиянев, Иван Чипариков, Ивайло Аспарухов, Аделина
Петрова, Веселин Мезеклиев и Виктория Кирилова.

Представлението бе прието много радушно от българското население, което живее в Западните покрайнини, разказа Горчев. Той смята, че връзките с културния дом в Босилеград ще се
задълбочат. Оттам ще кандидатстват през агенция за българите в чужбина, за да гостува пернишкият театър с още две представления – „Кракра“ и детската постановка „Приказка за калпаците“.

„За нас е важен този контакт , защото българското население там е голямо и трябва да помогнем с каквото можем , за да се чувстват добре нашите сънародници, сподели Горчев.

Водач на делегацията е бил Стоян Чифлички – Танани, който е подарил на културния дом в Босилеград  портрети на български възрожденци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *