Начало / Култура и образование / Пернишките села Дивотино, Драгичево и Богданов дол отбелязват Тодоровден с конни състезания

Пернишките села Дивотино, Драгичево и Богданов дол отбелязват Тодоровден с конни състезания

horses-bg.net
сн. horses-bg.net
Пернишките села Дивотино, Драгичево и Богданов дол отбелязват Тодоровден с конни състезания. Веселбата и традиционните кушии ще бъдат на 16-ти март.
В село Дивотино празникът ще бъде отбелязан за втора поредна година от 11 часа в местността „Поляна”. Очаква се в надпреварата да се включат гости от други общини с много породисти коне. За доброто настроение на всички ще пее фолклорната изпълнителка Анна Мария.
Стопаните на коне и любители на конните надбягвания от няколко селища в Пернишко пък се събират на Тодоровден в Драгичево. Празникът ще започне в 10 часа в центъра на селото, където детски самодейни състави ще поздравят участниците и публиката. След това от 11 часа ще има водосвет в черквата, а стартът на конните надбягвания ще бъде даден в 12 часа в местността „Старо село“.
В Богданов дол празникът ще започне също в 10 часа в центъра на селото и ще бъде направен водосвет за здраве. Всички участващи коне ще бъдат закичени със здравец и българския трикольор, след което ще започнат състезанията в местност в края на селото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *