Начало / Общество / Пернишките общински съветници пак не кандисаха да пуснат кокала

Пернишките общински съветници пак не кандисаха да пуснат кокала

petar-parvanov-abv

Общинските съветници в Перник за пореден път показаха, че не желаят да им се нарушава баланса на високите заплати. Доказателство затова беше днешното им гласуване за усъвършенстване на работата на местния законодателен орган чрез внедряване на цялостна информационна система, която ще струва на община Перник 25 000 лева.

В тази връзка общинският съветник от АБВ Петър Първанов предложи сумата  да бъде събрана за два месеца от всички 41 общински съветници.

„Предлагам ви за два месеца всеки от нас да отдели по 600 лева, което е 24 600 лева, а това, което  не  достига,  аз ще го додам”, предложи Първанов, но всичко си остана само на думи, никой не се обади в залата, дори и тези, които все критикуват.

ObS Pernik

Местните законотворци обаче единодушно подкрепиха предложението на Андрей Андреев – изключение направиха единствено  Първанов, който беше „против”  и Снежанка Викторова, която гласува  „въздържал се”.

Всички останали казаха твърдо „За” да се осигури финансирането  за внедряване на информационната система в ОбС в размер на 25 000 лева в рамките на общинския бюджет за 2016 година.

И какъв е изводът в крайна сметка  – всички са единодушни, че получават високи заплати, но когато трябва да бръкнат в джоба си, не са съгласни. В случая можем да перифразираме поговорката „Моето си е мое – общинското – общо“. Е, така е – когато фактите говорят и боговете мълчат!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *