вторник , 20 август 2019 г.
Начало / Спорт / Пернишката школа по художествена гимнастика за пореден път доказа, че е класа

Пернишката школа по художествена гимнастика за пореден път доказа, че е класа

received_299700864314395

Гимнастичките от спортния клуб по художествена гимнастика /СКХГ/ “Виктория“ за пореден път доказаха, че са представители на един от най-добрите клубове в страната. Малките грации се представиха блестящо на провелия се в спортен комплекс „Горна Малина“  международен турнир “Magic Cup 2019“ и отново показаха, че в Перник има много добра школа и капацитет за развитието на художествената гимнастика.

Турнирът протече при перфектна организация от страна на домакините – община Горна Малина и техните спонсори.

Треньорката Виктория Велинова въпреки успехите на децата казва: „Сравнително съм доволна от нашите гимнастички. Единствено не съм доволна от тройката с топки, които бяха доста разсеяни, допуснаха глупави грешки и това им костваше място в тройката. Но човек се учи от грешките си и се надявам за следващото състезание, на което ние ще сме домакини на 23 и 24 май т.г., да са си взели поука, колкото и малки да са.

received_843020336064154
Конкуренцията при ансамбъл 2011 г.  беше много висока. Децата играха добре, но плахо. Може би ги стресна самата конкуренция. Те вече са осъзнати гимнастички и знаят за какво става въпрос. Класираха се четвърти от 13 отбора с разлика от 0,5 точки от третото място, което беше много жалко, сподели треньорката Виктория Велинова.
При индивидуалистките – Маги Топалова от 2011-та се справи чудесно. Имаше грешки по време на съчетанието и въпреки това показа голяма класа над останалите деца, които се състезаваха, и взе доста по-голяма оценка. Маги показа, че се харесва не само на мен, но и на останалите съдии. Така тя заслужено се класира на първо място в своята категория.

received_1127065447480067

При „А“ категория с обръч Сияна Борисова -2011 г. се представи много по-добре отколкото във Велико Търново и естествено стана първа. Тя игра по-уверено, доволна съм, каза още Виктория Велинова и добави: „Ива Михайлова от 2012 г. се класира осма, но нея я хвърлихме в дълбокото. Тя в Горна Малина игра в „А“ категория, а трябваше да бъде в „Б“.

received_517265988807664

Мнението на треньорския щаб в лицето на Виктория Велинова и Мирослава Александрова е, че Ива се е справила добре, изиграла си е съчетанието добре и са много доволни от нея. Наставничките уточняват, че малката гимнастичка от много кратко време тренира и показва добри качества. „Очаквам от Ива Михайлова високи резултати за следващата година“, добави Виктория Велинова.

received_366665264194365
„Състезанието беше много силно .Играха всички софийски клубове, подкрепяха се помежду си, конкуренцията беше на ниво. Мисля, че ние показахме, че заслужено сме едни от класните клубове в страната“, сподели още треньорката на пернишките грации.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *