събота , 20 октомври 2018 г.
Начало / Политика / Пернишката структура на ПП АБВ активно подкрепи подписката с искане за въвеждането на необлагаем минимум и по-нисък ДДС за стоки от първа необходимост

Пернишката структура на ПП АБВ активно подкрепи подписката с искане за въвеждането на необлагаем минимум и по-нисък ДДС за стоки от първа необходимост

abv

ПП АБВ-Перник активно подкрепи и се включи в гражданската инициатива „Да спрем машината за неравенство“. Подкрепата от гражданите бе събирана и на хартиен носител, и в електронен вид, в рамките на последните два месеца. Зад инициативата, организирана от  Гражданско сдружение „Да спрем машината за неравенство“, освен от АБВ застанаха още и от КТ „Подкрепа“, „Българска антибедност мрежа“, Сдружение „Солидарна България“, „Колектив за обществени интервенции“ (КОИ), Автономен работнически синдикат, „Движение 21“, ПП „Българската левица“, „Зелена партия“, „Дискусионен клуб за социална местна политика“и др.

Повече от 30 600 подписа с искане за въвеждането на необлагаем минимум и по-нисък ДДС за стоки от първа необходимост внесоха  в парламента АБВ и партньорите от гражданска инициатива „Да спрем машината за неравенство“. Документите бяха заведени в деловодството на Народното събрание, а тяхното разглеждане от депутатите  предстои.

Подписката,  която се внася между двете четения на бюджета за догодина, вече срещна подкрепа от страна на народни представители от опозицията. В нея се настоява за въвеждането на необлагаем праг върху доходите на всички физическите лица, поне до размера на минималната работна заплата, както и за по-нисък размер на Данък добавена стойност за стоки и медикаменти от първа необходимост, вода, бебешки храни, книги и учебници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *