петък , 14 декември 2018 г.
Начало / Общество / Перничанка иска да осинови питбула, убил дете

Перничанка иска да осинови питбула, убил дете

сн. Дарик
сн. Дарик

Перничанката Мария Любомирова иска да осинови питбула, убил дете. Осиновяването на кучето, което в понеделник наръфа до смърт 3-годишно дете в пазарджишкото село Мокрище, се урежда от природозащитници от организацията PAW- Pazardjik Animal Welfare. Това съобщиха самите те в групата си във Фейсбук, пише dariknews.bg. За да бъде разрешено осиновяване на кучето, трябва да се изчака и експертната оценка на експерти по поведенчески проблеми при кучетата – етолози, става ясно още от публикациите на природозащитници.
От разговорите станало ясно, че мейлите на институциите са затрупани със запитвания от зоозащитници и случаят се следял от много хора. Както и че кучето няма да бъде евтаназирано, ако не прояви симптоми на бяс. В този случай е предвидено да бъде настанено в приют в Пловдив.

От постингите става ясно, че представители на организацията са водили продължителни и упорити разговори и с полицията, и с прокуратурата, и с Областната дирекция по безопасност на храните. Оттам са ги уверили, че животното не е малтретирано. Откритата на тялото му подутина била от стара травма. Ветеринарите категорично са отказали питбулът да бъде взет сега, тъй като той е под 14-дневна карантина, необходима, за да се отхвърли вероятността да има бяс. Дотогава не може да бъде транспортиран никъде.

Питбулът, убил дете, не е гледан и хранен добре./dariknews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *