понеделник , 19 август 2019 г.
Начало / Политика / Перничанката Александрина Костадинова от АБВ е на четвърто място в евролистата на коалиция „За България“

Перничанката Александрина Костадинова от АБВ е на четвърто място в евролистата на коалиция „За България“

Alexandrina Kostadinova

Перничанката Александрина Костадинова от ПП АБВ е на четвърто място в листата на коалиция „За България“. Това стана ясно след регистрацията на листата в ЦИК. Александрина е е доктор по научна специалност „Екология и опазване на екосистемите” и е общински съветник от АБВ. Тя е дъщеря на споминалия се зам.-председател на НС и бивш кмет на Перник Росица Янакиева. Омъжена е, с две деца.

Както вече писа PernikToday, водач на листата е проф. Боян Дуранкев, на втора позиция е Пламена Заячка, а на трето – Георги Кючуков.

„Коалиция за България“ предлага истинската лява листа, другите излъчват безсилие. Това заяви пред медиите председателят на КП „Коалиция за България“ и лидер на ПП АБВ Румен Петков. След като внесе в ЦИК документи за регистрация на листата на формацията, той подчерта, че „Коалиция за България“ и кандидатите й за евродепутати излъчват патриотизъм, принадлежност и много ясна политика.

“Нашите евродепутати ще бъдат в българското семейство, защото там ни е мястото. Когато предлагаш човек, който ти казва, че е европеец, а после българин, лично изпитвам съмнение и скептицизъм, защото чувството за родова памет и местен патриотизъм, ако бъде подменено от изкривени ценности, нищо добро не очаква тези, които са изпратили такъв представител”.

Петков посочи, че листата на „Коалиция за България“ е най-силната и се състои от 17 регистрирани кандидати, 11 от които са хабилитирани лица, а 5 от тях са университетски преподаватели. Той коментира, че междуособиците на „Позитано“ оставят на много заден план работата по формирането на леви политики.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *