неделя , 16 декември 2018 г.
Начало / Бизнес / Перничани се вдигат на протест срещу „Топлофикация“, бранят правата си

Перничани се вдигат на протест срещу „Топлофикация“, бранят правата си

сн. Фейсбук
сн. Фейсбук

„Да се съберем на протест срещу Топлофикация Перник!“ е групата във фейсбук, която организира народно недоволство срещу безобразията на ТЕЦ-а.

Протестът е определен за 7 март, сряда, от 13 часа, пред сградата на Минната дирекция в центъра. Да се вдигаме, защото не се търпи вече, пишат членовете на фб-групата, която за последните дни е набрала над 2 300 души.

Нарочно или не, но парно в Перник нямаше в най-студените зимни дни. Вече втора седмица радиаторите на абонатите са студени. Липсата на топло бе причина училища на централно отопление да бъдат разпуснати на 28 февруари и 1 март.

Тежки аварии, включващи пробиви в мрежата, запалени въглища, пожари в основни кабели – такова чудо досега не е имало, коментират перничани. Някои от тях искали да си излеят душицата пред ръководството на ТЕЦ-а от кипящите страсти /въпреки студа/, но отсреща никой не вдигал.

Хората настояват за коректни сметки, които да бъдат съобразени с използваната топлинна енергия, както и някой публично да обясни причината за сакатлъците, оставили толкова народ да зъзне в студа.

Перничани искат кмета Вяра Церовска да защити гражданските им права и най-малкото, което може да се случи – шефът на Топлофикация да им се извини. Макар че последното едва ли ще ги стопли.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *