сряда , 23 януари 2019 г.
Начало / Политика / Перничани поискаха съдействие от народните представители от БСП за решаването на наболели проблеми в града

Перничани поискаха съдействие от народните представители от БСП за решаването на наболели проблеми в града

30825373_1777301272309334_1825931738_o

Народните представители от ПГ на „БСП за България” Станислав Владимиров и Любомир Бонев проведоха традиционния си приемен ден с жители на община Перник. Жители на кварталите Проучване, Байкушева махала и Църква за пореден път сигнализираха до тях, че улиците в града не се почистват и мият, тревата в кварталите не се коси, а популацията на бездомните кучета продължава да расте безконтролно.

„Няколко купчинки със събрана прах има само в кв. Изток, тревата в междублоковите пространства и около тротоарите е до колене, навсякъде са плъзнали кърлежи, които се пренасят и от многото бездомни кучета”, обясни жителка на кв.Проучване.

Живеещите в Байкушева махала също се оплакаха от зачестилите ухапвания от кърлежи. „Не пускаме децата си да играят навън, защото ни е страх да не бъдат ухапани от кърлежи”, казаха те.

Църковци пък се оплакаха, че в квартала единствено тревата в алеята около кметството е окосена. „Вече се съмняваме, че Църква е част от града”, заявиха живеещи на ул. Димитър Благоев в квартала. „Улиците в Църква не се мият от години, тревата около малкото детски площадки не е окосена, уличните кучета са изключително много”, обясниха те.

Перничани помолиха народните представители за съдействие, а те заявиха, че заедно с общинските съветници от БСП ще поставят остро въпросите пред общинската администрация и ще настояват за тяхното категорично и бързо решение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *