петък , 14 декември 2018 г.
Начало / Култура и образование / Перничанинът Христиан Даскалов стана докторант на 2017-а с проекта си Open Source University

Перничанинът Христиан Даскалов стана докторант на 2017-а с проекта си Open Source University

hristian-daskalov

Христиан Даскалов, ръководител на научноизследователския проект Open Source University, спечели наградата „Докторант на годината“ 2017 г., връчена му на престижна церемония в Народния театър „Иван Вазов“ на 19 декември.

Перничанинът е докторант в катедра „Икономика, индустриален инженеринг и мениджмънт“ на Стопанския факултет към Техническия университет – София. Работи по въпросите на управлението на заинтересованите страни при проекти с отворени код под научното ръководство на проф. Огнян Андреев – ръководител на катедрата.

„Получих националното отличие „Докторант на годината“ 2017 – безспорно най-голямото признание в моя академичен път. Благодаря на организаторите от Националното представителство на студентските съвети, на експертното жури и на г-н Красимир Вълчев, под чийто патронаж се проведе форумът.

Осъзнавам, че има по-подготвени и по-заслужили от мен след младите учени и за това благодаря на целия екип на научноизследователския проект Open Source University, поради който вярвам, че получих това отличие.

Безспорно нашият екип от над 30 професори, предприемачи и технологични експерти може да се похвали с онзи дух, който е необходим на българското образование и наука, за да реализират те своите амбиции на международната сцена.

Работим върху решение, което да създаде нови възможности в образованието и кариерното развитие за милиони по целия свят и вчерашният приз е потвърждение, че сме на правилната посока“, каза Христиан.

Проектът Open Source University цели да създаде първата в света отворена академична платформа за търсене, организиране и верификация на учебно съдържание и професионални умения, базирана на блокчейн-технология.

Платформата ще позволява автономна валидация и трансфер на информация, свързана със знанията и уменията на учащите в глобален план, независимо от институционалните и национални граници.

Воденият от българската академична общност проект се нарежда сред глобалните иноватори в сферата на образователните технологии като Масачузетския технологичен университет (MIT) и Open University (Великобритания). /uspelite.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *