вторник , 12 декември 2017 г.
Начало / Култура и образование / Перничанинът Валентин Лазаров-Делийски вече е член на Дружеството на бургаските художници

Перничанинът Валентин Лазаров-Делийски вече е член на Дружеството на бургаските художници

 

valentin-lazarov-petar-parvanov-kmet-burgas

Пернишкият художник Валентин Лазаров-Делийски участва в традиционната за Бургас изложба по повод 6 декември-Никулден и празника на морския град.  Изложбата бе открита от кмета на Бургас  Димитър Николов и председателя на дружеството на бургаските художници  Митко Иванов. Почетен гост на събитието бе заместник председателят на ОбС-Перник Петър Първанов.

valentin-lazarov-kartina-burgas-4

Изложбата е организирана от   „Дружеството на бургаските художници”. Пернишкият творец Валентин Лазаров-Делийски  бе журиран и присъства с две картини, което според нивото на изложбата, е сериозен успех. Само преди дни Валентин Лазаров стана  пълноправен член на „Дружеството на бургаските художници“.”Това е  една изключителна за мен  сбъдната мечта,”споделя пернишкият художник и добавя:”Сега мечтата ми остава да стана някога и член на „Групата на пернишките художници, където имам депозирана молба чуствително по- рано отколкото в Бургас. В творческите ми планове влиза и да се явя на конкурса за член на СБХ в София на ул. „Шипка №6“ в началото на 2018г.”

valentin-lazarov-kartina-burgas-1

Валентин Лазаров-Делийски е тясно свързан с морето и Бургас. От лятото на 2016 г. той участва във всички общи изложби на бургаските творци, както и в биеналето „Приятели на морето 2016“ и биеналето „Море 2017”, които са със статут на национални изложби.

 

През август 2017 г. пернишкият художник бе почетен по повод 60-годишнината му и с юбилейна изложба с негови картини под наслов „Беломорски настроения“. Експозицията бе подредена в Бургас за повече от месец.

valentin-lazarov-kartina-burgas-3

В Никулденската изложба Валентин Лазаров се представя с две картини – морски пейзаж и „ЖеЛуезна риба от Пеуник”,  която обра овациите на бургаските художници, гостите и жителите на морския град.

valentin-lazarov-kartina-burgas-2 valentin-lazarov-kartina-burgas-5

 

Предишна Организаторката на “Мис България” ще съди фотографа и журито на конкурса

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *