вторник , 23 юли 2019 г.
Начало / Култура и образование / Перник отбелязва Международния ден на младежта с разнообразни инициативи

Перник отбелязва Международния ден на младежта с разнообразни инициативи

 megdunaroden den na mladegta
По традиция и тази година младежките организации в Перник, членове на Консултативния съвет за младежка политика (КСМП) и институциите, работещи със и за младите хора на територията на община Перник, ще отбележат 12 август – Международния ден на младежта и 10 години от създаването на КСМП. Планираните изяви ще започнат от 18.00 ч. в централния градски парк. На така наречената „Кестенова” (мраморна) алея ще се проведат редица информационни кампании.
Експертите от Регионалната здравна инспекция ще измерват въглеродния оксид в издишания въздух от пушачи, ще определят индекс на телесна маса, ще правят анализ на телесен състав и изчисляване на базална обмяна. Предвидени са също така демонстрация с алкохолни очила и демонстрация  за вредите от тютюнопушенето.
Различни програми за обучение и заетост, възможности за работа и обучение в Европа чрез мрежата EURES, както и проекта „Готови за работа“ по ОП “Развитие на човешките ресурси“ ще бъдат представени от служителите на Дирекцията „Бюро по труда“ – Перник.
Полезна информация може да бъде получена и от експертите на Превантивно-информационния център за превенцията на употребата на наркотични и психотропни вещества, а представителите на фондация „П.У.Л.С.” ще разкажат за превантивните дейности и инициативи на младежкия клуб „Да бъдем приятели”.
Националната мрежа за децата – гр. София ще представи играта „Не ме съди човече”, която е свързана с темата за щадящо детско правосъдие, а Националният център за безопасен интернет, съвместно с представители на Асоциацията „Родители” – гр. София, ще представят националната кампания „Да бъдеш Баща“ и ще организират дискусия.
Наред с това  аварийният екип на Българския младежки червен кръст ще направи на място демонстрация по първа долекарска помощ.
Доброволците от сдружение „АКСЕЛС” ще организират арт-ателие „Еко-тениска“, кампанията „Живей здравословно” и ще запознават младите хора с възможностите на програмата „Еразъм +”.
За всички активни млади хора, които искат да бъдат възможно най-информирани за дейностите на младежките организации и институции в нашия град е информационната игра „Ловец на съкровища“, организирана от Общинския младежки съвет.
Празникът ще завърши пред откритата лятна сцена в парка, където ще се проведе младежки концерт с участието на различни творчески формации и изпълнители от Общинския младежки дом – Перник.
Инициативата е част от Общинския годишен план за младежта 2018 г. и се финансира от Община Перник.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *