неделя , 22 септември 2019 г.
Начало / Спорт / Перник е домакин на тридневни състезания по ориентиране

Перник е домакин на тридневни състезания по ориентиране

2

Перник е домакин на тридневни сътезания по ориентиране. В края на тази седмица за първи път малчугани от цялата страна ще премерят сили с карта и компас за купа „Перник”.
На националния празник – Деня на Съединението, младежи между 10 и 16 години ще търсят своите мишени в центъра на Перник следобяд, а на следващата сутрин ще покажат ориентировъчен нюх в района на новия градски парк на предизвикателствата.

1

Двудневното тийнейджърско състезание е по проект „Децата и клубът”, финансиран от Министерствато на младежта и спорта.
Следобеда на 7 септември в парка на предизвикателствата ще е стартът и финалът на традиционното състезание по ориентиране за купа „Кракра”, което се провежда всяка година. Местността „Войниковец” ще е арена на състезанието, в което ще премерят сили състезатели между 10 и 75 години от цялата страна.

На 8 септември най-запалените, посветили години на този интересен, но непопулярен у нас спорт, ще тичат по маршрути в района на квартал „Бела вода”.

4

Състезанието за ветерани е и за призовете на изтъкнатите перничани, майстори на този спорт – Кирил Боянов и Георги Янев.

Домакин на тридневните състезания е клуб „Кракра Пернишки”, който е сред основателите на ориентирането през 1960 година. Партньори са община Перник и Министерството на младежта и спорта.
Състезанията ще популяризират ориентирането сред младите хора в нашия град, провокирайки състезателен дух и стремеж за близост с природата. Неслучайно тичането с карта и компас е наречено „Спорт на физиката и интелекта”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *