сряда , 15 август 2018 г.
Начало / Бизнес / Перник домакин на панаир на занаятите

Перник домакин на панаир на занаятите

Obshtina Pernik

Трансграничен панаир на занаятите под надслов „За да отидете далеч, вървете заедно“ ще се проведе в Перник на 30 септември от 11 часа на площад „Кракра Пернишки“. Събитието се организира от Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg-ИПП България – Сърбия 2014-2020.

Празничната програма ще се открие от кмета Вяра Церовска и заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова. В нея ще вземат участие сръбски и български занаятчии от трансграничния регион, които ще демонстрират съхранени от миналото традиционни занаяти. Между участниците ще бъдат занаятчии от Пантелей (Ниш, Сърбия) и Радомир, Кюстендил, София, Драгоман и Ярджиловци (България).

22007755_1583050061765861_6253837688494453467_n

Гостите на празника ще видят ръчно изработени от майсторите бродерия и плетива, дърворезба и стъклопис, кожени и глинени изделия и много други, като ще могат да се включат в основната атракция на празника – демонстрации на занаятчиите, които ще покажат как създават своите произведения. Всички участници ще могат да участват в томбола с подаръци – традиционни занаятчийски изделия и сувенири, както и специални подаръци от Програмата. По време на панаира на площада ще бъде разположен информационен пункт, където ще бъде предоставена информация за проекти по програмата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *