неделя , 22 септември 2019 г.
Начало / Спорт / Перник бе домакин на III-я Международен турнир по джудо за Купата на Кмета

Перник бе домакин на III-я Международен турнир по джудо за Купата на Кмета

iii-megdunaroden-turnir-djudo-pk-1

371 състезатели от 35 български и 5 чуждестранни джудо клуба участваха в III-я Международен турнир по джудо за Купата на Кмета на Перник. Състезанието се организира от спортния клуб по джудо и самбо „Перун“ със съдействието на Община Перник. В годината, в която спортът джудо в нашия град отбелязва 50 г., международният спортен форум е част от събитията по повод юбилея.

Комплексната отборна купа замина за Хасково. Второто място остана за отбора на „Илинден“ от София, а третото – за столичните СК „Шун джудо“ и СК „Респект“.

На откриването на състезанието старши експертът  от отдел „Спорт“ Десислава Стойова представлява Община Перник. Сред официалните гости бяха още зам.-областният управител Васил Павлов, доайенът на джудото в Перник проф. Ангел Божичков, новоизбраните генерален секретар на Българската федерация по джудо Христо Маев и спортният директор на федерацията Спаска Илиева, директорът на СУ „Олимпиец“ Валери Стоилов.

Надпреварата беше в 4 възрастови групи в двете направления – момичета и момчета, като бяха излъчени шампиони в общо 70 теглови категории.

Спортните специалисти дадоха висока оценка за организацията на турнира, а само след две седмици Перник ще бъде домакин на Държавния отборен шампионат по джудо за момчета и момичета, юноши и девойки младша и старша възраст, съобщи Десислава Стойова. В програмата на Държавното първенство е предвидена и официална част по повод „50 години джудо в Перник“.

снимки: Десислава Стойова

iii-megdunaroden-turnir-djudo-pk-3 iii-megdunaroden-turnir-djudo-pk-2 iii-megdunaroden-turnir-djudo-pk-4 iii-megdunaroden-turnir-djudo-pk-5 iii-megdunaroden-turnir-djudo-pk-6 iii-megdunaroden-turnir-djudo-pk-7

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *