неделя , 15 септември 2019 г.
Начало / Политика / Патриотите с първи думи за кабинета на Реформаторите – вижте ще подкрепят ли дясно правителство

Патриотите с първи думи за кабинета на Реформаторите – вижте ще подкрепят ли дясно правителство

reformatori-patrioti

В сградата на Народното събрание приключи първият разговор между Реформаторския блок и Патриотичния фронт. Десните поканиха колегите си от Обединените патриоти, за да видят дали ще получат тяхната подкрепа за съставяне на правителство в рамките на този парламент.

Президентът Плевнелиев вече заяви, че в понеделник в 11 часа ще връчи третия проучвателен мандат на реформаторите. Те от своя страна проведоха разговор с най-голямата политическа сила ГЕРБ, откъдето заявиха, че ще изчакат връчването и тогава ще решат дали ще дадат своята подкрепа.

Патриотите обаче са категорични, че ще участват в мандат на реформаторите, само ако се изпълнят трите им условия: увеличаване на пенсиите, противодействия на границата и действия срещу циганската и битовата престъпност.

„Даваме подкрепата си на Реформаторския болк. Не искаме правителство за 20 дни. В това Народно събрание има нужното мнозинство и се обединихме около този основен приоритет – да не се допуска хаос в държавата и назначаване на няколко поредни правителства. Те са съгласни да се работи по приоритетите, които ние сме поставили“, заяви Валери Симеонов.

„Всички ние, с ГЕРБ и Патриотичен фронт, сме обединени около мнението, че не бива да се допуска хаос в държавата и е по-добре да се намери вариант за стабилност. Но дали ще стане това и дали ще намерим достатъчно допирни точки за стабилно мнозинство в рамките на този парламент, предстои да стане ясно. Именно затова ние продължаваме консултациите. Личното ми мнение е, че това ще стане трудно, но РБ е взел решение да потърси вариант и именно това правим сега. Изключено е обаче да водим разговори с БСП и ДПС“, заяви на свой ред здравният министър Петър Москов, който присъства на срещата като част от РБ.

„Миналата сряда ГЕРБ направи цирк, защото върху тях беше оказано външно влияние, да не се заблуждаваме. Но може би все още не всичко е решено. Не сме обсъждали никакви постове за каквото и да било“, категоричен бе и Красимир Каракачанов.

Източник: ПИК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *