Още две нови детски площадки за малчуганите на Перник – PernikToday.net

Още две нови детски площадки в Перник вече сe ползват от децата. Средствата за тях бяха заложени в поименния списък за капиталовите разходи на общината за 2016 г. Кметът Вяра Церовска и инж. Владислав Караилиев провериха изпълнението на обектите. Изграденото съоръжение в кв.Изток е на ул. Благой Гебрев, зад бл 22. За най-големия квартал в Перник, това е втората детска площадка,само преди седмица беше открита нова. Детският кът огледаха и заместник-кметовете Денислав Захариев и Севделина Ковачева. На място бе и кметът на квартала Емил Костадинов. Родителите споделиха, че се радват много на новата площадка, където на децата ще е интересно, а те ще са спокойни.


Майки с деца вече ползваха с удоволствие и новата детската площадка в кв. Твърди ливади,която се намира в градинката срещу IХ ОУ“Темелко Ненков“. Двете детски площадки са оградени от предпазна дървена ограда, изпъстрена с цветовете на дъгата. Покрити са от ударопоглъщаща настилка, която ще предпазва децата от нараняване.

В съоръженията има монтирани пързалки, люлки, пясъчник, а покрая са поставени пейки,на които майките и бабите да почиват и да наблюдават децата. Площадките са предназначени за деца до 3-годишна възраст, забранено е разхождането в нея на домашни любимци, а информационна табела указва най-важните телефони.