петък , 20 април 2018 г.
Начало / Култура и образование / Очарователна среща-разговор между ученици от ОУ “Св. Иван Рилски“ и детската писателка Зорница Иванова

Очарователна среща-разговор между ученици от ОУ “Св. Иван Рилски“ и детската писателка Зорница Иванова

zornica ivanova- detski pisatel-sreshta

Вълшебната история на малката Мая и феята Розичка очарова четвъртокласниците от ОУ „Св. Иван Рилски” в Перник.  Учениците се срещнаха в голямата читалня на библиотеката с автора на книжката Зорница Иванова. Творбата на младата детската писателка изключително много заинтригува децата със занимателната история за българското момиченце от Чикаго, неговите приключения в училище и  различните случки покрай един концерт на талантите.

Това е първата книга на Зорница от нейната поредица „Феята Розичка и българските деца по света”, която тя представи  много артистично и достъпно на децата от Перник.

Освен с добрата история в книжката, за учениците бе интересно да научат за живота на младата българка, която има и пернишки корени, тъй като детството й минава при баба и дядо в кв. Изток в Перник. Учи Международни икономически отношения в УНСС. След това заминава за САЩ, където учи магистратура по бизнес администрация в университета в Северна Каролина. Младата българка остава известно време да работи там, като има намерение да се върне в България, но плановете й се променят. Среща любовта на живота си и се установява в Чикаго, където работи като бранд менижър в най-голямата шоколадова компания там- Hershey’s.

В САЩ, след като се раждат двете й деца, успява да реализира свой проект, наречен „Детство мое”, като снабдява децата на нашите сънародници в Щатите с детски книжки на родния ни език. През 2016 г. Зорница и семейството й напускат уредения си живот в Америка и идват да живеят в България.

Зорница продължава с мисията си, като вече пише детски книжки, а първата й книга „Мая и концертът на талантите” миналата година спечели второ място в Националния конкурс за детска литература „ Да върнем книгите в ръцете на децата”.

Посланието в книжката –  да ценим българските си корени, да бъдем смели в решенията си и да се гордеем с произхода си, достигнаха до сърцата на децата, които нямаха търпение да си вземат автограф от авторката и да си направят любимото селфи с нея.

zornica ivanova- detski pisatel-sreshta zornica ivanova- detski pisatel-sreshta zornica ivanova- detski pisatel-sreshta zornica ivanova- detski pisatel-sreshta

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *