понеделник , 19 август 2019 г.
Начало / Общество / Оценка среден 3.31 даде докладът Бележник на държавата за грижата за децата

Оценка среден 3.31 даде докладът Бележник на държавата за грижата за децата

dsc_06051
Докладът „Бележник 2019” представи постигнатите резултати в държавната политика в грижата за децата.
dsc_0570-01
Събитието се организира от Фондация „П.У.Л.С.” и се проведе с подкрепата на областния управител на Перник Ирена Соколова като естествено продължение на ползотворното сътрудничеството между Областната администрация и неправителствената организация в насока подобряване благосъстоянието на децата в региона.
dsc_05891
„Гарантирането на правата на децата е в споделена отговорност между всички институции, както на национално, така и на регионално ниво. „Бележник” е база, която ни посочва темите, проблемните аспекти и ангажиментите, които трябва да поемем за разрешаването на проблемите. Усилията на този етап и резултатността на базата на данните от миналата и по-предишни години са целенасочени и водят до подобрение”, сподели на форума  Ирена Соколова.
dsc_0618
„Бележник 2019” е изготвен за осма поредна година от Националната мрежа за децата. Авторският му колектив се състои от 30 експерти, които ежедневно са на терен и работят директно с деца и семейства в цялата страна. Включено е и мнението на над 460 деца, родители и професионалисти – учители, психолози, социални работници. Резултатите в него посочват лек напредък в грижите за децата, който се отразява и в по-високата обща оценка на държавата. Тази година тя е Среден 3,31 – което е най-високата оценка до момента през осемте години, в които се изработва докладът
Събитието в Перник представи добри практики на местно ниво между фондация „П.У.Л.С.” и Областна администрация, свързани с дейности и плановете за програми насочени към обучение на деца. Областта ни работи успешно в програми насочени към борба с насилието, социалното изключване и бедността.


dsc_0587

През тази есен в региона ни стартира реализирането на пилотна образователна програма наречена “Таралежите” (Porcospini) за деца на възраст от девет до единадесет години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *