неделя , 8 юли 2018 г.
Начало / Бизнес / От 9 юли „Топлофикация Перник“ стартира подписването на новите договори “Лоялен клиент“

От 9 юли „Топлофикация Перник“ стартира подписването на новите договори “Лоялен клиент“

Директорът на "Топлофикация -Перник" Любомир Спасов
Директорът на „Топлофикация -Перник“ Любомир Спасов

От 9 юли „Топлофикация Перник“ стартира подписването на договорите “Лоялен клиент“. Контрактите ще се сключват при нови правила. Сменя се логиката и начинът на формиране на сметките по договора, като за основата са взима средното потребление на топлинна енергия през последните години.

На абонатите, които са били изрядни платци през последните години, ще се правят отстъпки от текущото потребление. „Стъпваме на цифрите, които имаме за всеки един наш клиент, изчисляваме именно това средно потребление, правим известна отстъпка и предлагаме договор с 11, условно казано, равни сметки и една 12-та, която ще е изравнителна”, поясни изпълнителният директор Любомир Спасов.

Месечната фактура през първите 11 месеца от срока на договора се формира на база коефициент, получен от произведението между средното количество употребена енергия през съответния месец за последните три сезона и утвърдената цена от КЕВР, обясни той. И допълни, че за тези 11-месечни фактури ще има отстъпка от 5% съгласно текущото потребление на абоната.

12-тата сметка е изравнителна и се формира след извършването на годишния отчет от топломера на съответния абонат и установяване на реално изразходената през зимния период топлинна енергия. От нея ще се изважда или добавя остатъчната енергия, в зависимост от това дали през годината абонатът е похарчил повече или по-малко топлинна енергия.

В случаите, когато платената енергия през 11-те месеца е повече от реалния разход за периода, разликата се изплаща в брой на клиента или остава за покриване на бъдещи задължения. Абонатът трябва сам да информира дружеството за начина, който предпочита. В случай, че не предприеме никакви действия, подлежащата на възстановяване сума се използва от „Топлофикация – Перник” за покриване на нови задължения.

Освен 5-процентната отстъпка, ще има още една. Предвидена е отстъпка от 50% от стойността на топлинната енергия, посочена в 12-тата изравнителна сметка на клиента, преди облагането с ДДС.

В договора е предвидена и специална клауза, по силата на която веднъж да бъде предоговорен размерът на вноската заради настъпила промяна в консумацията на топлинна енергия.

Следващата седмица „Топлофикация-Перник” ще пусне в медиите и бланката на новите договори, за да могат абонатите да се запознаят с тях и да зададат въпросите си ако има неясни моменти в текста.

Новите договори „Лоялен клиент” обхващат периода 1 юли 2018-та – 31 юли 2019-та година, а от преференциите в тях могат да се възползват само абонатите, които заплащат сметките си в законоустановения 30-дневен срок.

Предишна Празните апартаменти с по-висок данък
Следваща Неизвестен напердаши софиянец в кв. Изток

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *