неделя , 20 октомври 2019 г.
Начало / Общество / От Рударци започна кампанията на Община Перник за безплатна кастрация на кучета

От Рударци започна кампанията на Община Перник за безплатна кастрация на кучета

kastraciya-na-kucheta-rudarci-3
В село Рударци започна кампанията на Община Перник за безплатна кастрация на кучета по селата, съобщиха от общинския пресцентър .
На старта на инициативата присъства зам.-кметът Денислав Захариев, който благодари на стопаните и на кмета на населеното място Богдан Богданов за бързата реакция и сподели, че искрено се надява този пример да бъде последван от много хора.
denislav-zahariev-kastraciya
„Това е ударна акция, за да можем да кастрираме максимален брой кучета. Всяка седмица екип от Кастрационния център ще посещава малките населени места, за да кастрират четириноги. След това представители на Общинския инспекторат ще направят проверка, за да констатират броя на некастрираните кучета и ще бъдат установени собствениците им. Те ще трябва да заплатят данъка на своя любимец“, коментира Захариев.  И допълни, че според оценката на всички екологични организации, това е начинът за справяне с проблема.
„По техни данни, от селата идва големия брой бездомни кучета, които се освобождават в областния град“, посочи Захариев.
stefan-kovachev-kastraciya-na-kucheta
„Интервенцията на кучето става в престой от 3 до 5 дни. През този период се
извършва самата операция, кучето се ваксинира и обезпаразитява. Ще бъде издаден ветеринарен паспорт с всичко, което сме направили . В него ще бъдат регистрирани всички манипулации. Целта е по този начин да се идентифицират кучетата и да има контрол“, обясни д-р Стефан Ковачев от Кастрационния център .
„На хората трябва да им се обясни, че по този начин ще спрем убийствата на кучетата. Не може да ги оставят безпризорни. Тези мерки ще предпазят и от ухапвания“, коментира кметът на Рударци Богдан Богданов.
kastraciya-na-kucheta-rudarci-4

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *