вторник , 25 юни 2019 г.
Начало / Общество / От днес: Перничани плащат местни данъци с 5% отстъпка

От днес: Перничани плащат местни данъци с 5% отстъпка

%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d1%8a%d0%ba
С 5% отстъпка ще могат перничани да заплатят данъчните си задължения от 11 февруари до 30 април 2019 г. Инициативата се реализира в рамките на стартиралата от днес кампания за местни приходи и такси.
Размерът на такса смет и данък недвижими имоти за перничани са непроменени. За сметосъбиране, сметоизвозване и притежавани имоти гражданите на Община Перник ще плащат същите данъци, както миналата година.
Единствено село Рударци като едно от курортните селища с минерален извор, попада в списъка на Решение на МС 153 /2012г., съгласно последните изменения на Закона за местни данъци и такси /ЗМДТ/, и данъчно задължените лица ще заплащат 5 промила върху данъчната оценка за имотите, които не са основно жилище или не са регистрирани по Закона за туризма.
Другата промяна, която очаква гражданите и бизнеса, са нови данъци за МПС до 3,5 тона. Това обстоятелство е породено от последните промени в ЗМДТ като в изчислението на формулата за данъка освен имуществения компонент се появява и екологичен компонент.
За улеснение на всички граждани плащането ще може да се извършва в допълнително отворени каси. От 01.03.2019 г. до 30.04.2019 г. ще отвори врати и каса в кметство „Църква“. Другата възможност с още едно работно място, което ще поеме наплива от желаещи да платят данъчните си задължения, е в кметство „Изток“.
В сградата на Община Перник касата ще работи от 7:30 ч до 18,30 ч. , което ще улесни работещите граждани заради по-късния часови диапазон.
Другите начини за плащане на данъците стават чрез Български Пощи, изипей, по банков път, както и чрез Интернет страницата на Община Перник и виртуален пост.
Банковата сметка, както и кодовете за плащане, може да намерите на сайта на Община Перник в раздел Местни приходи и такси – вижте ТУК 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *